افزایش حدود ۴۵ درصدی شهریههای مدارس غیر دولتی در سال جاری
[ad_1]
ایسنا/ خراسان رضوی کارشناس مسئول مدارس غیردولتی خراسان رضوی گفت: شهریه مصوب بر اساس برنامه درسی ملی تعیین می شود و آموزش فوق برنامه شامل دروس تکمیلی برنامه درسی ملی است که یکی از تفاوت های اصلی بین دولتی و غیردولتی است. مدارس انتفاعی و خارج از ساعات مدرسه برای دانش آموزان برگزار می شود.
محمد طیبی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه شهریه مدارس غیردولتی هر سال تغییر می کند، اظهار کرد: شهریه مدارس غیردولتی بر اساس پنج عامل تعیین می شود. یکی از عوامل هزینه افزایش حقوق کارکنان مدرسه است که طبق مجوز تامین اجتماعی شامل افزایش حقوق 35 درصدی می شود.
وی افزود: عامل دوم بر اساس تورم پایان سال گذشته است که از سوی بانک مرکزی به وزارتخانه ها ارسال می شود. افزایش اجاره بها و استهلاک مدارس نیز باید در نظر گرفته شود. عنصر بعدی خودارزیابی همکاران آموزشی و تربیتی است و شامل کارکردهای آموزشی، مدیریتی، آموزشی و تربیتی و … می باشد که بر اساس این ارزیابی از سیستم امتیاز می گیرند. میانگین این موارد تعیین کننده هزینه مدارس غیرانتفاعی در سال جدید است.
طیبی در خصوص انواع شهریه مدارس اظهار کرد: به طور کلی دو نوع شهریه برای مدارس غیردولتی وجود دارد. شهریه مصوب بر اساس نرخ کشوری تعیین می شود. به عنوان مثال در مقطع ابتدایی 25 ساعت درس سراسری توسط آموزش و پرورش تعیین شده و خانواده ها موظف به پرداخت این شهریه هستند. یادگیری فوق برنامه شامل دروس تکمیل کننده دروس ملی است و یکی از تفاوت های اصلی مدارس دولتی و غیرانتفاعی است که در خارج از ساعات مدرسه برای دانش آموزان برگزار می شود.
کارشناس مسئول مدارس غیردولتی خراسان رضوی ادامه داد: اگر مدرسه ای تمام روز فعالیت فوق برنامه داشته باشد باید 40 درصد شهریه مصوب را از هر خانواده دریافت کند که به عنوان مثال 12 ساعت فوق برنامه محسوب می شود. فعالیت برای مدارس ابتدایی
وی بیان کرد: آموزش فوق برنامه دو کارکرد اختیاری و اختیاری دارد که در اجرای برنامه های فوق باید به آن توجه شود و نمی توان خانواده ها را مجبور به پرداخت هزینه این آموزش کرد. زمان اجرای این برنامه ها بعد از پایان ساعت سراسری مدارس بعدازظهر یا پنجشنبه ها می باشد.
طیبی با بیان اینکه حداقل شهریه مدارس برای هر پایه بازنگری شده است، تصریح کرد: مدارس ابتدایی از هفت میلیون و 500 هزار تومان، متوسطه اول حداقل هشت میلیون و 500 هزار تومان و متوسطه دوم با حداقل مبلغ شروع می شود. 9 میلیون تومان و 500 هزار تومان است. آموزشگاه های فنی و حرفه ای و کارگاه های دانش با حداقل شهریه 11 میلیون تومان ارزیابی می شوند.
کارشناس مسئول مدارس غیردولتی خراسان رضوی افزود: افزایش شهریه در سال جاری نسبت به سال گذشته بین 42.5 تا 45 درصد افزایش یافته است و هر مدرسه بر اساس معیارهای مختلف شهریه های متفاوتی دریافت می کند.
وی خاطرنشان کرد: یک هزار و 358 مدرسه غیرانتفاعی در خراسان رضوی وجود دارد که 50 درصد آنها در مشهد فعالیت می کنند. هیچ مدرسه ای در استان با شهریه بیش از 70 میلیون تومان وجود ندارد. شهریه تایید شده و برنامه های فوق برنامه با هزینه های اضافی مانند هزینه های خدمات، مشاوران تحصیلی، سالن های مدرسه، سالن های ورزشی، لباس فرم، وعده های غذایی و غیره متمایز می شوند. این خدمات توسط انجمن اولیا و مربیان مدرسه تایید و رتبه بندی می شوند. برای این خدمات، هزینه ها باید کاملا شفاف و اختیاری باشد.
طیبی گفت: نظارت بر هرگونه خدمات مورد تایید انجمن اولیا و مربیان بر عهده صنف مربوطه می باشد. به عنوان مثال برای توزیع مواد غذایی بین دانش آموزان باید به بخش مربوطه مراجعه کنند تا کیفیت و بهداشت مواد غذایی را مورد نظارت و بررسی قرار دهند. خانواده ها فقط موظف به پرداخت شهریه مصوب هستند و شهریه فوق اختیاری و اختیاری می باشد.
انتهای پیام
[ad_2]