12

راهنمای جامع سفر زمینی به وان | مسیرها و مدارک + قیمت‌ها

[ad_1]

شهر وان ترکیه به‌دلیل نزدیکی به ایران، نیاز نداشتن به ویزا و وجود مراکز خرید متنوع، از مقاصد سفر محبوب و ارزان برای گردشگران ایرانی است.

شهر «وان» (Van) در ترکیه، مقصدی جذاب و به‌صرفه برای ایرانی‌ها به شمار می‌رود؛ زیرا نه‌تنها نیازی به ویزا ندارد، بلکه هزینه‌‌ سفر به آن مناسب به نظر می‌رسد. بی‌شک، نزدیکی وان به مرزهای ایران، مهم‌ترین دلیل جذابیت سفر زمینی به این شهر است. مراکز خرید متنوع به‌همراه قیمت‌های مناسب، بسیاری از گردشگران ایرانی را به شهر وان جذب می‌کنند؛ به‌خصوص در زمان حراجی های وان که امکان خرید اجناس با قیمت‌های استثنایی برای عاشقان خرید مهیا می‌شود. 

برای سفر زمینی به وان ترکیه می‌توانید از خودروی شخصی، قطار یا اتوبوس استفاده کنید. انتخاب بهترین گزینه به بودجه، سلیقه شخصی و زمان شما بستگی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سفر به وان و تجربه مسافرت خارجی ارزان‌قیمت، با ما همراه شوید.

درباره سفر به وان ترکیه بیشتر بدانید:

وان ترکیه کجاست؟

وان، مرکز استان وان و بزرگ‌ترین شهر آن است که در شرق ترکیه و ساحل شرقی «دریاچه وان» (Lake Van) قرار دارد. فاصله تقریبی این شهر تا استانبول به ۱,۶۰۰ کیلومتر (۱۸ ساعت با خودرو)، آنکارا ۱,۲۳۰ کیلومتر (۱۴ ساعت با خودرو)، ارزروم ۳۷۰ کیلومتر (پنج ساعت با خودرو) و آنتالیا ۱,۴۸۰ کیلومتر (۱۷ ساعت با خودرو) می‌رسد.

نمای مرکز خرید ای وی ام وان;منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: معین ملازاده

‌منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: معین ملازاده

کشور ترکیه از طریق سه مرز زمینی بازرگان، رازی و سرو، با ایران در ارتباط است. برای سفر به شهر وان می‌توانید از هر سه مرز استفاده کنید. وان تا پایانه مرزی «رازی-کاپی‌کوی» (Razi-Kapikoy) حدود ۱۰۰ کیلومتر (۱٫۵ ساعت با خودرو)، پایانه مرزی «بازرگان-گوربولاغ» (Bazargan-Gurbulak)‌ ۲۰۰ کیلومتر (۲٫۵ ساعت با خودرو) و پایانه مرزی گمرک «سرو-اسندره» (Sero-Esendere) ۲۳۰ کیلومتر (سه ساعت با خودرو) فاصله دارد.

وان ترکیه در ۳۳۰ کیلومتری تبریز (۴٫۵ ساعت با خودرو)، ۱۷۰ کیلومتری خوی (۲٫۵ ساعت با خودرو)، ۲۹۰ کیلومتری ارومیه (چهار ساعت با خودرو) و ۹۵۰ کیلومتری تهران (۱۱ ساعت با خودرو) قرار گرفته است.

پایانه های مرزی

پایانه مرزی رازی-کاپی‌کوی

پایانه مرزی رازی-کاپی‌کوی با ارائه امکانات رفاهی و خدماتی مناسب، یکی از پرترددترین مرزهای ایران و ترکیه است. همچنین، نزدیک‌ترین مرز به وان (۱۰۰ کیلومتر؛ ۱٫۵ ساعت با خودرو) محسوب می‌شود و انتخاب اول گردشگران برای سفر به این شهر ترکیه است.

مرز رازی در فاصله ۶۵ کیلومتری خوی (یک ساعت با خودرو)، ۲۳۰ کیلومتری تبریز (۳٫۵ ساعت با خودرو)، ۱۹۰ کیلومتری ارومیه (۳ ساعت با خودرو) و ۸۵۰ کیلومتری تهران (۱۰ ساعت با خودرو) قرار دارد. 

گردشگران در مرز رازی، منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: علی کرباسی

منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: علی کرباسی

مرز رازی به‌صورت ۲۴ ساعته فعالیت می‌کند و بیشتر اوقات، به‌جز روزهای تعطیل و فصل اوج گردشگری، خلوت است. این مرز از نظر امکانات، در مقایسه با سایر مرزها، در سطح بالاتری قرار دارد که از آن جمله می‌توان به سرویس بهداشتی، نمازخانه و سیستم گرمایشی و سرمایشی مناسب اشاره کرد.

اگر در اوایل هفته و زمان‌های خلوت‌ (آف‌سیزن) مانند اواسط پاییز، قصد عبور از مرز رازی را داشته باشید، احتمالا در کمتر از نیم ساعت می‌توانید از گیت‌های ایران و ترکیه عبور کنید. در تعطیلات آخر هفته، مناسبت‌های خاص یا زمان‌های شلوغ‌ گردشگری نظیر اواخر تابستان، با صف‌های طولانی در مرز مواجه خواهید شد و ممکن است چندین ساعت معطل شوید؛ علاوه بر این، هنگام عبور از مرز با خودرو معمولا باید مدت‌زمانی طولانی را در انتظار بمانید.

پایانه مرزی بازرگان-گوربولاغ

پایانه مرزی بازرگان-گوربولاغ که ۲۴ ساعته باز است، به‌عنوان پرترددترین مرز کامیونی و دروازه اصلی ترانزیت کالا از استان آذربایجان غربی با اروپا شناخته می‌شود. این مرز در فاصله سه کیلومتری (پنج دقیقه با خودرو) شهر بازرگان در شهرستان ماکو قرار گرفته است.

همچنین، مرز بازرگان با تبریز ۲۷۰ کیلومتر (چهار ساعت با خودرو)، ارومیه ۳۰۰ کیلومتر (۴٫۵ ساعت با خودرو) و تهران حدود ۹۰۰ کیلومتر (۱۱ ساعت با خودرو) فاصله دارد. از طریق مرز بازرگان می‌توانید با طی ۲۰۰ کیلومتر (مدت زمان ۲٫۵ ساعت) به شهر وان برسید.

گردشگران در مرز بازرگان ایران; منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: F.N. Chen

منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: F.N. Chen

مرز بازرگان معمولا برای سفر به وان مورد استفاده نیست؛ زیرا در مقایسه با مرز رازی، فاصله بیشتری با شهر وان دارد و وسیله حمل و نقل مستقیمی از این مرز به مقصد وان فعالیت نمی‌کند. در واقع، پس از عبور از مرز باید به شهر «دوبایزید» یا «دغوبایزید» (Dogubayazit) بروید و از آنجا به‌سمت وان حرکت کنید که به‌صرفه نیست. ضمن اینکه، مسیر دوبایزید-وان دارای جاده کوهستانی و نامناسب است.

چنانچه پیاده از مرز بازرگان عبور می‌کنید، زمان زیادی از شما تلف نمی‌شود؛ اما اگر با اتوبوس راهی سفر هستید، به‌دلیل بازرسی‌ها برای بررسی قاچاق کالا ممکن است چندین ساعت معطل بمانید؛ پس درصورت مسافرت با اتوبوس، حتما پتو یا لباس گرم همراهتان باشد. مرز بازرگان فاقد امکانات خاصی است و فقط سرویس بهداشتی و سوپرمارکت دارد. همچنین، مرز دارای پارکینگ شبانه‌روزی روباز است.

پایانه مرزی گمرک سرو-اسندره

پایانه مرزی گمرک سرو-اسندره، ۲۴ ساعته باز است و امکان سفر به وان از طریق آن وجود دارد. این پایانه در ۵۰ کیلومتری ارومیه (یک ساعت با خودرو)، ۱۹۰ کیلومتری تبریز (سه ساعت با خودرو) و ۸۰۰ کیلومتری تهران (۹ ساعت با خودرو) قرار گرفته است.

در صورتی که قصد سفر به وان از طریق مرز سرو را داشته باشید، باید مسافتی بالغ بر ۲۳۰ کیلومتر (سه ساعت با خودرو) را تا این شهر طی کنید. بازارچه مرزی سرو از جاهای دیدنی آذربایجان غربی است که فقط به‌اندازه پنج کیلومتر (پنج دقیقه با خودرو) با مرز سرو فاصله دارد.

تردد کامیون ها در مرز سرو، منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: علی کاکاوند

منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: علی کاکاوند

به‌دلیل فاصله نزدیک شهر ارومیه به مرز سرو، برخی تورها و سفرهای شخصی از این پایانه انجام می‌شود. ساکنان شهرهای جنوب غربی ایران نیز برای سفر به وان می‌توانند از این مرز استفاده کنند که برای این شهرها در فاصله کوتاه‌تری نسبت به مرز بازرگان و رازی قرار دارد.

انواع سفر زمینی به وان ترکیه 

از آنجا که پرواز مستقیمی از ایران به شهر وان وجود ندارد، سفر به وان فقط از طریق زمینی امکان‌پذیر است. به این ترتیب، با خودروی شخصی، قطار و اتوبوس می‌توانید سفر خاطره‌انگیزی را به این شهر ترکیه تجربه کنید.

برخی گردشگران برای سفر به وان ترجیح می‌دهند که بخشی از مسیر داخل ایران را به‌صورت هوایی و مابقی را زمینی طی کنند. از شهرهای مختلفی همچون تهران، مشهد، شیراز، کرمان، بندرعباس، اصفهان، اهواز و کیش می‌توانید با هواپیما به فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز بروید. علاوه بر این، امکان خرید بلیط هواپیمای تهران-خوی برای علاقه‌مندان به سفر هوایی وجود دارد و از برخی شهرهای ایران نظیر تهران و مشهد می‌توان به ارومیه پرواز کرد. پس از رسیدن به فرودگاه شهر مقصد می‌توانید ادامه مسیر تا شهر وان را زمینی طی کنید.

سفر با ماشین شخصی از مرز رازی، منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: فائزه صالحی

منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: فائزه صالحی

سفر زمینی به وان ترکیه با اتوبوس 

از آنجا که اتوبوس‌ها مستقیما از ایران به وان نمی‌روند، برای رسیدن به این شهر ترکیه باید از ترکیب اتوبوس و ون استفاده کنید. از شهرهایی نظیر تهران، مشهد، ‌اصفهان، شیراز و… امکان سفر به تبریز و ارومیه با اتوبوس وجود دارد؛ ضمن اینکه می‌توانید از تهران تا خوی را با اتوبوس طی کنید.

اتوبوس های پایانه بیهقی تهران، منبع عکس: گوگل مپ، عکاس:; Dave M

منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: Dave M

در صورتی که مایل به خرید بلیط اتوبوس تهران-تبریز هستید، می‌توانید آن را از پایانه غرب (آزادی)، بیهقی (آرژانتین) یا جنوب (خزانه) تهیه کنید. این مسیر حدود ۶۳۰ کیلومتر است و با اتوبوس در مدت‌ زمان هشت ساعت به پایانه مرکزی تبریز می‌رسید. اتوبوس‌های تهران-ارومیه نیز از پایانه غرب و بیهقی نیز با طی مسافت ۷۵۰ کیلومتر (حدود ۹ ساعت) به ارومیه می‌رسد. علاوه بر این، برای سفر زمینی به وان ترکیه با اتوبوس می‌توانید به پایانه غرب در پایتخت بروید و بلیط تهران-خوی را تهیه کنید. مسیر تهران-خوی ۷۸۰ کیلومتر است که طی آن با اتوبوس حدود ۹ تا ۱۰ ساعت طول می‌کشد.

اتوبوس‌های مشهد-تبریز از «پایانه امام رضا (ع)» (حدود ۲۰ ساعت)، اتوبوس‌های اصفهان-تبریز از «پایانه صفه» یا «پایانه کاوه» (حدود ۱۲ ساعت) و اتوبوس‌های شیراز-تبریز از «پایانه کاراندیش» (حدود ۱۹ ساعت) شما را به مقصد می‌رساند.

ون‌‌های تبریز، خوی و ارومیه به وان

  • ون‌های تبریز: از تبریز به وان، سرویس مستقیم با ون وجود دارد که می‌توانید سرویس برگشت از وان به تبریز را نیز رزرو کنید. حتما قبل از شروع سفر، به فکر رزرو ون‌ از شرکت‌های مسافربری معتبر باشید. مسافران هوایی معمولا با پرواز آخر شب به تبریز می‌رسند و پس از گذراندن یک شب در این شهر، صبح روز بعد با ون به ادامه سفر خود می‌پردازند. ون‌های تبریز معمولا در ساعت‌های هفت، ۱۰ و ۲۴ به‌طرف وان حرکت می‌کنند.  
  • ون‌های خوی: با استفاده از ون‌های ترک می‌توانید مستقیما از خوی راهی وان شوید. برای تهیه بلیط ون‌ها باید به داخل پایانه مسافربری خوی مراجعه کنید. علاوه بر این، تاکسی و ون برای مرز رازی در این پایانه وجود دارد.
  • ون‌های ارومیه: برای سفر از ارومیه به وان می‌توانید با ون‌های پایانه ارومیه مستقیما تا شهر مقصد بروید. خرید بلیط این ون‌ها از سایت‌های فروش بلیط امکان‌پذیر است. این مسیر ۲۹۰ کیلومتر است و طی آن حدود ۶ ساعت زمان می‌برد. برای برگشت از وان به مقصد مرز سرو یا شهر ارومیه نیز ون وجود دارد.

سفر زمینی به وان ترکیه با ماشین شخصی

سفر با خودروی شخصی به وان، آزادی عمل بیشتری در طول سفر به شما می‌دهد. اگر می‌خواهید کل مسیر را تا وان با خودروی خود طی کنید، باید چالش‌ها و هزینه‌های قابل‌توجه آن‌ را در نظر داشته باشید. مراحل اداری قبل از رسیدن به مرز (کاپوتاژ خودرو، اخذ گواهینامه و پلاک بین‌المللی، اخذ بیمه شخص ثالث ترکی خودرو) و قیمت بالای سوخت در ترکیه، این روش را به یکی از پرهزینه‌ترین و دشوارترین گزینه‌های سفر زمینی به وان ترکیه تبدیل کرده‌ است.

پارک خودروها در مرز بازرگان، منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: Ali Sahlolbei

منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: Ali Sahlolbei

اگر می‌خواهید در سفر زمینی به وان ترکیه با ماشین شخصی، فقط بخشی از مسیر را با خودروی شخصی بروید، دو راه پیش روی شما است؛ می‌توانید خود را به یکی از شهرهای تبریز، ارومیه و خوی برسانید و پس از پارک خودروی خود در یکی از پارکینگ‌های معتبر شهر، با استفاده از ون راهی وان شوید یا راهی مرز رازی شوید و از آنجا با ون به وان بروید.

اگر قصد دارید تا مرز رازی را با خودروی خود طی کنید، در صورتی که دیروقت به خوی رسیدید، ترجیحا یک شب را در این شهر بمانید و صبح زود به‌سمت مرز رازی راه بیفتید؛ به‌خصوص اگر با جاده‌ خوی تا مرز آشنا نیستید. بعضی از قسمت‌های این جاده باریک و پرپیچ‌و‌خم است و در زمستان، سرد و برف‌گیر می‌شود. پس از آنکه به مرز رازی می‌رسید، می‌توانید وسیله نقلیه خود را در پارکینگ روباز آن قرار دهید که از امنیت نسبتا کاملی برخوردار است؛ سپس با ون‌ها یا تاکسی‌های ترکی مابقی مسیر تا وان را طی کنید که معمولا از ساعت ۶ تا ۱۸ برای انتقال مسافران و گردشگران به شهر وان در دسترس هستند.

سفر زمینی به وان ترکیه با قطار

سفرهای قطار تهران به وان، چند ماهی پس از شیوع کرونا متوقف شد. پس از پایان همه‌گیری نیز قطار تهران-وان به روال سابق خود بازنگشت. در حال حاضر (بهار ۱۴۰۳) هیچ قطاری از ایران وارد خاک ترکیه نمی‌شود؛ اما این امکان برایتان مهیا است که بخشی از سفر زمینی به وان ترکیه را با قطار طی کنید. بنابراین، از شهرهای تهران و مشهد می‌توانید سفر ریلی به تبریز داشته باشید. طی مسیر ریلی تهران-تبریز حدود هشت ساعت و مسیر مشهد-تبریز حدود ۲۱ ساعت زمان می‌برد. پس از رسیدن به تبریز می‌توانید با استفاده از وان، راهی وان شوید. 

مسافران قطار رجا; منبع عکس: گوگل مپ; عکاس: ندا پارس

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: ندا پارس

سفر زمینی به وان ترکیه با تورهای زمینی

اگر اولین سفر خارجی خود را برنامه‌ریزی می‌کنید، تور وان یکی از بهترین گزینه‌ها به شمار می‌رود که مهم‌ترین مزیت آن، قیمت ارزان است. انتخاب نوع وسیله نقلیه برای سفر به وان و همین طور هتل محل اقامت در تورهای زمینی وان، به اولویت‌ها و سلیقه شما بستگی دارد. انواع تور وان شامل تور با هواپیما، قطار و اتوبوس است که از مرز رازی و سرو انجام می‌شود. 

گردشگران در مرز رازی،;منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: علی رنجبر

منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: علی رنجبر

  • تور وان با اتوبوس: در این تور معمولا خدماتی همچون بلیط اتوبوس رفت و برگشت، هزینه بلیط رفت و برگشت ون ترک برای عبور از مرز رازی تا هتل، اقامت در هتل با صبحانه رایگان و بیمه مسافرتی ارائه می‌شود. تور لیدر فارسی زبان و گشت‌های تفریحی نیز می‌توانند جزو گزینه‌های خدماتی این تورها باشند. تورهای زمینی وان با اتوبوس از مقاصدی همچون تهران، کرج، خوی، ارومیه، زنجان، تبریز و قزوین وجود دارند. تورهای ارومیه معمولا از مرز سرو برگزار می‌شوند که فاصله کمی از شهر ارومیه دارد.
  • تور وان با قطار: تور مزبور شامل بلیط رفت و برگشت تهران یا مشهد به تبریز، ترانسفر از تبریز تا وان و بالعکس، هتل با صبحانه رایگان و بیمه مسافرتی می‌شود. قطعا خدمات، نوع قطار، ستاره‌های هتل، فعالیت‌ها و گشت‌های تفریحی، زمان سفر و تعداد روزهای مسافرت، نقش بسزایی در قیمت تور دارند. شهروندانی که در شهرهایی مانند تهران، کرج، زنجان، قزوین و مشهد هستند، امکان رزرو این تورها برایشان مهیا است.
  • تور وان با هواپیما: تور هوایی به مقصد تبریز انجام می‌شود؛ سپس مسیر تبریز تا شهر وان با استفاده از ون صورت می‌گیرد. ترانسفر از وان به تبریز و بازگشت به شهر مبدا نیز پایان‌بخش این تور هوایی است. اقامت در هتل‌های باکیفیت، ترانسفر بدون معطلی در مرز، لیدر فارسی زبان و… می‌توانند از خدمات تور باشند. شهرهای تهران، مشهد و کیش بیشترین پرواز را به تبریز دارند و امکان رزرو تور هوایی برای ساکنان این شهرها راحت‌تر است.

هزینه سفر زمینی به وان ترکیه ۱۴۰۳

هزینه‌های سفر زمینی به وان به‌حدی مقرون‌به‌صرفه است که گاهی اوقات از سفر به برخی شهرهای داخلی ایران ارزان‌تر تمام می‌شود! هزینه‌های مندرج در این مقاله با توجه به قیمت‌های خرداد ۱۴۰۳ هستند.

هواپیمای ماهان در فرودگاه مهرآباد، منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: علیرضا اخلاقی

منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: علیرضا اخلاقی

هزینه تور وان 

  • هزینه تور وان با اتوبوس: قیمت تور وان از تهران با اتوبوس برای مدت سه شب و چهار روز از حدود چهار میلیون تومان شروع می‌شود. تور وان از ارومیه با قیمت پایه ۲,۹۰۰,۰۰۰ تومان وجود دارد که با ون ترک از پایانه ارومیه یا اتوبوس (تورهای گروهی) انجام می‌شود. تور وان از تبریز را می‌توانید از قیمت ۳,۱۰۰,۰۰۰ تومان رزرو و مسیر تبریز تا شهر وان را با استفاده از ون یا اتوبوس (تورهای گروهی) طی کنید. تور وان از خوی، با حداقل قیمت ۲,۷۰۰,۰۰۰ تومان نیز گزینه دیگر پیش روی شما است.
  • هزینه تور وان با قطار: قیمت تور وان از تهران با قطار برای سه شب و چهار روز از حدود ۶ میلیون تومان شروع می‌شود. تور وان از مشهد نیز از هفت میلیون تومان به فروش می‌رسد.
  • هزینه تور وان با هواپیما: تور هوایی وان، با پرواز از تهران به تبریز یا ارومیه انجام می‌شود و ادامه مسیر از فرودگاه تا شهر وان با ترانسفر زمینی صورت می‌گیرد. تور تهران-تبریز یا تهران-ارومیه برای سه شب و چهار روز از حدود ۸,۸۰۰,۰۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

پایانه اتوبوس در شب، منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: Dracula Leon

منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: Dracula Leon

هزینه حمل و نقل

  • هزینه سفر به وان ترکیه با اتوبوس: در صورتی که تصمیم گرفته‌اید، بخشی از مسیر سفر را با اتوبوس طی کنید، قیمت بلیط بر اساس مبدا حرکت شما متغیر خواهد بود. به‌عنوان مثال، برای خرید بلیط تهران-خوی باید ۳۲۰,۰۰۰ تومان و برای تهران-تبریز مبلغی بین ۲۳۰,۰۰۰ تا ۲۷۵,۰۰۰ تومان پرداخت کنید. هزینه بلیط اتوبوس مشهد-تبریز ۶۷۰,۰۰۰ تومان، بلیط اصفهان-تبریز ۳۹۰,۰۰۰ تومان و بلیط شیراز-تبریز ۵۷۰,۰۰۰ تومان است.
  • هزینه سفر به وان ترکیه با قطار: اگر با قطار راهی تبریز می‌شوید، هزینه سفر بر اساس نوع قطار و شهر مبدا حرکت (تهران، مشهد) متفاوت خواهد بود. به‌عنوان مثال، بلیط قطار تهران-تبریز از ۲۵۰,۰۰۰ تا ۴۲۰,۰۰۰ تومان و قطار مشهد- تبریز از ۳۸۰,۰۰۰ تومان به فروش می‌رسد.
  • هزینه سفر به وان ترکیه با هواپیما: در صورتی که بخشی از مسیر سفر به وان را با هواپیما طی کنید، هزینه‌هایتان بیشتر از سفر زمینی می‌شود. به‌عنوان مثال، برای پرواز تهران-خوی باید حدود ۱,۴۰۰,۰۰۰ تومان و پرواز تهران-تبریز حدود ۱,۱۰۰,۰۰۰ تومان بپردازید.
  • هزینه سفر با ماشین شخصی: در تماس کجارو با «پشتیبانی سامانه‌های گمرک ایران» مشخص شد که برای اطلاع از هزینه کاپوتاژ در سال ۱۴۰۳ خورشیدی باید به اداره گمرک مراجعه کنید. در جریان باشید که این هزینه در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۰۰,۰۰۰ تومان بود. هزینه دریافت اسناد رانندگی بین‌المللی برای سفر با ماشین شخصی در سال ۱۴۰۳، شامل ترجمه گواهینامه رانندگی یک ساله (۵۲۰,۰۰۰ تومان)، دفترچه مالکیت (۴۸۵,۰۰۰ تومان)، پلاک ترانزیت (۱,۵۸۰,۰۰۰ تومان)،‌ برچسب رهگیری (۲۲۰,۰۰۰ تومان)، علامت CD و IR (۲۰,۰۰۰ تومان) و هزینه عضویت یک ساله در کانون اتومبیل‌رانی و جهانگردی (۲۳۰,۰۰۰ تومان) می‌شود که درمجموع،‌ ۳,۰۵۵,۰۰۰ تومان است. ترجمه گواهینامه رانندگی سه ساله نیز ارائه می‌شود که ۱,۴۷۰,۰۰۰ تومان هزینه بر می‌دارد.
    علاوه بر مابه‌التفاوت قیمت سوخت (به میزان ظرفیت باک خودرو) که در مرز پرداخت می‌کنید، باید مبلغی را برای هزینه بنزین در ترکیه کنار بگذارید. هر لیتر بنزین در ترکیه مبلغی حدود ۴۴ لیر (۱٫۴ دلار)‌ در خرداد ۱۴۰۳ به فروش می‌رسد. حق بیمه بین‌المللی خودرو را باید در هزینه‌های سفرتان به وان در نظر بگیرید. قیمت بیمه به عواملی نظیر شرکت بیمه‌گذار، نوع خودرو، مدت زمان بیمه و میزان تعهدات بستگی دارد.
    برای پارک خودرو در پارکینگ پایانه رازی باید شبی ۱۵۰,۰۰۰ تومان بپردازید.

ون های ترک در مرز رازی، منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: مهرداد مهابادی

منبع عکس: گوگل مپ،‌ عکاس: مهرداد مهابادی

کرایه ون از تبریز،‌ خوی و ارومیه به وان

  • کرایه ون از تبریز تا وان: ون‌ها در دروازه تهران با دریافت مبلغ ۶۰۰,۰۰۰ تومان،‌ گردشگران و مسافران را به شهر وان می‌برند.
  • کرایه ون از ارومیه تا وان: بلیط ون‌های ارومیه به شهر وان ترکیه، ۵۰۰,۰۰۰ تومان است.
  • کرایه ون از خوی تا وان: از پایانه مسافربری خوی با پرداخت نفری ۳۵۰,۰۰۰ تومان می‌توانید خود را به شهر وان برسانید.
  • کرایه ون از خوی تا مرز رازی: در پایانه مسافربری خوی با پرداخت ۱۰۰,۰۰۰ تا ۱۵۰,۰۰۰ تومان برای هر نفر راهی مرز می‌شوید.
  • کرایه ون از مرز رازی تا وان: در مرز رازی باید سوار ون‌های ترکی شوید که در پارکینگ کاپی‌کوی منتظر مسافران هستند. این ون‌ها با دریافت ۱۷۰ لیر ترکیه (پنج دلار)، شما را به‌راحتی به شهر وان می‌رسانند.

هزینه‌های مرزی

مدارک سفر به وان; منبع عکس: کجارو،; عکاس: نامشخص

  • پرداخت مابه‌التفاوت قیمت سوخت: ظرفیت باک خودروی شما هر چقدر که باشد، در پایانه‌های مرزی ایران برای هر لیتر بنزین از شما مبلغی دریافت می‌شود و فرقی ندارد که باک شما خالی یا پر است؛ سپس، اجازه خروج به شما داده می‌شود. به‌منظور تسهیل در تردد مسافران عازم خارج از کشور امکان پرداخت آنلاین این مبلغ در «سامانه فروش مرزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران» به آدرس wwt16.niopdc.ir وجود دارد.

هزینه غذا و اقامت در وان

  • هزینه غذا: دونر کباب، لاهماجون، کوفته، آدانا کباب، بورک و پیده از بهترین غذاهای ترکیه هستند که در سفر به وان باید امتحان کنید. قیمت غذا در وان از حدود ۵۰ لیر (۱٫۵ دلار) شروع می‌شود و برای غذاهایی نظیر آدانا کباب باید تقریبا ۱۹۰ لیر (۶ دلار) و کباب جگر ۲۰۰ لیر (۶٫۲ دلار) بپردازید. درکل، هزینه یک وعده غذا و نوشیدنی در وان برای هر نفر به‌طور متوسط بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیر (سه تا ۴٫۵ دلار) می‌شود. معمولا هتل همراه با صبحانه است و نیازی نیست که نگران هزینه آن باشید.

صبحانه ترکی در وان، منبع عکس: dailysabah.com، عکاس: نامشخص

منبع عکس: dailysabah.com، عکاس: نامشخص

  • هزینه اقامت: اتاق دو تخته به قیمت ۱,۵۰۰ لیر (۴۹ دلار؛ اتاق تویین استاندارد) در هتل‌ سه ستاره‌ای نظیر «هتل دیمت پارک» ‌(Dimet Park Hotel) تا ۳,۵۰۰ لیر (۱۰۸ دلار؛ اتاق سوپریور) در هتل پنج ستاره «هتل الیت ورلد وان» (Elite World Van) قابل رزرو است. امکان اقامت در سوئیت‌های شهر وان نیز وجود دارد و در محلی مانند «هتل آپارتمان پادشاه سوئیت» (Padishah Suite Otel) می‌توانید سوئیت خانوادگی را با مبلغ ۲,۰۰۰ لیر (۶۴ دلار؛ چهار تخته) رزرو کنید. به‌طور متوسط، هزینه سه روز اقامت در شهر وان بین سه تا چهار میلیون تومان برای هر نفر تمام می‌شود.

هزینه حمل و نقل در وان

وان، شهر بسیار کوچکی است و در صورتی که در مرکز شهر اقامت کنید، دسترسی به بخش‌های مختلف آن نظیر مراکز خرید، با پای پیاده به‌راحتی امکان‌‌پذیر است. وسایل حمل و نقل عمومی در وان شامل اتوبوس، مینی‌بوس یا «دلموش» (Dolmus) و تاکسی می‌شود؛ برای سفر به‌صرفه بهتر است که به‌جای تاکسی، از مینی‌بوس استفاده کنید. درمجموع، نیاز به صرف هزینه زیادی برای حمل و نقل در شهر وان نیست.

حمل و نقل عمومی وان; منبع عکس: agrihurses.net، عکاس: نامشخص

منبع عکس: agrihurses.net، عکاس: نامشخص

هزینه جاذبه های گردشگری وان

از معروف‌ترین جاهای دیدنی وان می‌توان به «قلعه وان» (Van Castle)، «موزه وان» یا «موزه باستان‌شناسی و قوم‌شناسی وان» (Van Archeology and Ethnography Museum) ،«جزیره آختامار» یا «جزیره آکدامار» (Akdamar Island)، «خانه گربه‌های وان» (Van Cat House) و دریاچه وان اشاره کرد.

قیمت بلیط قلعه وان ۱۰۵ لیر (حدود سه دلار)، موزه وان ۱۰۵ لیر (حدود سه دلار)، سفر رفت و برگشت با کشتی به جزیره آکدامار ۲۱۰ لیر (۶٫۵ دلار)، خانه گربه‌های وان ۱۵ لیر (۰٫۵ دلار) و بازدید از دریاچه وان رایگان است.

جزیره آکدامار وان; منبع عکس: dailysabah.com، عکاس: نامشخص

منبع عکس: dailysabah.com، عکاس: نامشخص

مدارک لازم برای سفر زمینی به وان ترکیه

برای سفر زمینی به وان ترکیه فقط به پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار و پرداخت عوارض خروج از کشور نیاز دارید.

برای سفر با خودروی شخصی علاوه بر ارائه پاسپورت و رسید عوارض خروج از کشور، باید مدارک زیر را به‌همراه داشته باشید:

  • کاپوتاژ خودرو 
  • گواهینامه رانندگی بین‌المللی با اعتبار حداقل یک سال
  • کارت مالکیت خودرو
  • دفترچه عبور گمرکی
  • پلاک ترانزیت یا بین‌المللی
  • بیمه بین‌المللی خودرو

سفر به وان با ماشین شخصی دارای پلاک ترانزیت، منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: یعقوب

منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: یعقوب

در قدم اول برای تهیه مدارک سفر زمینی به وان باید «کاپوتاژ» یا «کابوتاژ» (Cabotage) را از اداره گمرک محل سکونت، اداره گمرک مرکز استان‌ یا کارگزاری‌های رسمی آن دریافت کنید که یک سال اعتبار دارد. کاپوتاژ، برگه خروج موقت خودرو از کشور است که مانند گذرنامه عمل می‌کند و پس از اتمام اعتبار باطل نمی‌شود. برای تمدید آن باید به گمرک مراجعه کنید؛ در غیر این صورت، مشمول جریمه خواهید شد.

دریافت گواهینامه رانندگی بین‌المللی، کارت مالکیت خودرو،‌ دفترچه عبور گمرکی و پلاک بین‌ المللی خودرو صرفا از طریق مراجعه حضوری به دفاتر «کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی جمهوری اسلامی ایران» یا نمایندگی‌های مجاز این کانون در سراسر کشور امکان‌پذیر است. برخی از آژانس‌های مسافرتی نیز نماینده این کانون هستند. متقاضی در مراجعه حضوری می‌تواند مدارک ذکرشده را در همان روز تحویل بگیرد.

متقاصیان بدون مراجعه حضوری و از طریق ثبت‌نام غیرحضوری نیز قادر به دریافت گواهینامه رانندگی بین‌المللی برای سفر زمینی به وان هستند و مدارک آن‌ها طی هفت تا ۱۰ روز کاری از طریق پست به آن‌ها تحویل داده می‌شود. علاوه بر این، شهروندان تهرانی می‌توانند از طریق ثبت درخواست در سامانه VIP و با استفاده از سرویس‌های نقره‌ای یا طلایی، گواهینامه رانندگی بین‌المللی خود را حداکثر تا ۲۴ ساعت پس از ثبت درخواست، توسط پیک دریافت کنند؛ البته برای سرویس VIP باید هزینه بیشتری بپردازند.

با مراجعه به سایت taci.ir متعلق به «کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی جمهوری اسلامی ایران» می‌توانید اطلاعات جامعی درباره مدارک لازم برای صدور گواهینامه رانندگی بین‌المللی و اسناد ترانزیت، نشانی دفاتر مستقیم شهر تهران، نشانی نمایندگی‌های صدور اسناد در سراسر کشور و هزینه دریافت اسناد رانندگی بین‌المللی به دست آورید.

پس از آنکه پلاک خودرو به نام مالک ثبت می‌شود، فقط شخص مالک امکان رانندگی با خودرو را دارد. سایر افراد صرفا با داشتن وکالت‌نامه محضری از مالک می‌توانند در خارج از ایران رانندگی کنند.

برای تهیه بیمه خودرو می‌توانید به نمایندگی‌های بیمه در داخل کشور مراجعه کنید. همچنین، امکان خرید آن از طریق نمایندگی‌های بیمه خارجی در مبادی مرزی وجود دارد. به‌عنوان مثال، در مرز بازرگان به‌دلیل حجم بالای تردد، می‌توان بیمه خودرو را در نمایندگی‌های بیمه تهیه کرد. در مرز رازی و سرو ممکن است اخذ بیمه چندین ساعت زمان ببرد. درمجموع، برای جلوگیری از هرگونه مشکلی ترجیحا بیمه خود را قبل از سفر خریداری کنید.

بهترین زمان برای سفر به وان ترکیه

سفر به وان در هر فصل سال جذابیت‌های خاص خود را دارد؛ اما بهترین زمان سفر به وان ترکیه را هدف شما از این مسافرت تعیین می‌کند. فصل اوج گردشگری در وان از خرداد تا پایان شهریور است. در این بازه‌ زمانی، وان مملو از گردشگر می‌شود و قیمت‌ها، به‌خصوص هزینه‌ اقامت، به‌طرز چشمگیری افزایش می‌یابد.

گردشگران در مرز رازی - کاپیکوی، منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: Cem Baruthanoglu

منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: Cem Baruthanoglu

برخی افراد، در زمان حراجی‌ های وان به این شهر ترکیه سفر می‌کنند. از معایب مسافرت در این روزها را می‌توان شلوغی بیش از حد مرز و معطلی زیاد، مشکل پیداکردن محل مناسب اقامت، قیمت بالای تورها و هتل‌ها، شلوغی خیابان‌ها و مراکز خرید دانست؛ در واقع، هرآنچه که برای خرید اجناس تخفیف می‌گیرید، باید صرف هزینه‌های بالای سفر کنید.

بسیاری از گردشگران، سفر خود به وان را برای تعطیلات عید نوروز برنامه‌ریزی می‌کنند تا از انواع جشن‌های نوروزی و کنسرت‌ خواننده‌های معروف لذت ببرند.

در صورتی که به‌دنبال سفر ارزان هستید، به‌جای فصل شلوغ تابستان می‌توانید در ماه‌های فروردین، اردیبهشت یا مهر به وان سفر کنید که هوا همچنان برای سفر مناسب است. شهر وان درست مانند تبریز و اردبیل، پاییز و زمستان سرد و برفی را تجربه می‌کند. در این ماه‌های سرد نه‌تنها از ازدحام گردشگران در وان خبری نیست، بلکه قیمت هتل‌ها کاهش می‌یابد و بهترین زمان سفر به وان ترکیه از نظر قیمت‌ به شمار می‌رود؛ البته این شهر در طول روزهای کریسمس و سال نو مجددا شلوغ می‌شود و میزبانی از خیل عظیم گردشگران را بر عهده دارد. روزهای ابتدایی هفته نیز گزینه مناسبی برای سفر راحت و به دور از ازدحام جمعیت محسوب می‌شوند.

اگر زمان سفرتان به وان مصادف با ماه رمضان است، باید بدانید که مردم مسلمان این شهر، روزه می‌گیرند. رستوران‌ها و کافه‌ها اغلب باز هستند؛ اما اکثرشان میز و صندلی‌های بیرونی را جمع می‌کنند و غذای بیرون‌بر دارند. برخی رستوران‌ها نیز شیشه‌ها را با روزنامه می‌پوشانند تا فضای غذاخوری داخل از بیرون مشخص نباشد. تمام مغازه‌ها حدودا نیم ساعت قبل افطار تعطیل می‌کنند و یک ساعت بعد از افطار، کار خود را از سر می‌گیرند.

زمان حراج در وان ترکیه

در ایام عید فطر، عید قربان، عید نوروز، کریسمس، روز مادر و بلک فرایدی (جمعه سیاه) معمولا فروشگاه‌ها و مراکز خرید وان، کالاهای خود را با تخفیف‌های خوبی ارائه می‌کنند. حراج‌های پایان فصل نیز گزینه‌های ایدئالی برای خرید هستند.

فضای داخلی مرکز خرید ای وی ام وان; منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: میلاد رفتاری

منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: میلاد رفتاری

بلک فرایدی، آخرین جمعه ماه نوامبر است که حراجی‌های آن در شهر وان معمولا از یک هفته قبل آغاز می‌شود، در روز جمعه به اوج خود می‌رسد و تا چند روز بعد ادامه می‌یابد. علاوه بر این، با نزدیک‌شدن به جشن کریسمس و سال نوی میلادی (از اوایل یا اواسط دی‌‌ماه) تخفیف‌های هیجان‌انگیزی روی تمامی اجناس اعمال می‌شود.

حراج‌های فصلی وان عمدتا مربوط به پوشاک می‌شوند؛ چراکه فروشندگان به‌دنبال فروش اجناس فصل گذشته هستند تا بتوانند محصولات جدیدی ارائه کنند.

از حراج‌های مناسبتی در وان می‌توان به روز مادر اشاره کرد؛ دومین یکشنبه از ماه مه در ترکیه به‌عنوان روز مادر شناخته می‌شود. اعیاد مذهبی نظیر عید فطر و قربان نیز جایگاه ویژه‌ای بین مردم وان دارند که اکثرا مسلمان هستند. این روزها، فرصتی مناسب برای خرید با تخفیف‌های ویژه در بازارها و مراکز خرید شهر است.

برخی افراد تصور می‌کنند که در زمان حراج در وان ترکیه، کلیه اجناس با تخفیف‌های ۷۰ درصدی به فروش می‌رسند! موضوعی که صحت ندارد. تخفیف‌ها در زمان حراجی‌ها معمولا ۲۰ تا ۳۰ درصد است. کلمه «indirim» که بر سر در برخی فروشگاه‌های وان مشاهده می‌شود، به‌معنای «تخفیف» است و از تجربه خریدی ارزان و استثنایی حکایت دارد.

نکات خرید در وان

  • مراکز خرید حراجی: «خیابان جمهوریت» (Cumhuriyet Cd) و «کاظم کارابکیر» (Kazım Karabekir Cd)، دو خیابان اصلی در شهر وان ترکیه هستند که مراکز خرید و فروشگاه‌های متنوعی را در خود جای داده‌اند. «مرکز خرید وان» (Van AVM) از معروف‌ترین مراکز خرید وان است که در خیابان جمهوریت قرار دارد. بسیاری از گردشگران این مراکز را برای خرید کالاهای حراجی انتخاب می‌کنند.

مرکز خرید ای وی ام وان; منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: Akbar Niyati

منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: Akbar Niyati

  • حراج برندهای معروف: برندهای مطرحی در وان شعبه دارند؛ پس، می‌توانید خرید فوق‌العاده‌ای را تجربه کنید. اجناس برند ترکیه معمولا قیمت ثابت و مشخصی دارند و فقط در موارد خاص با تخفیف ارائه می‌شوند؛ بنابراین، حتی در زمان حراجی‌ها نیز قیمت آن‌ها تغییر چندانی نمی‌کند. علاوه بر این، اگر به‌دنبال کالاهای برند هستید، آن‌ها را فقط در نمایندگی‌های برند مزبور پیدا خواهید کرد و در فروشگاه‌های معمولی عرضه نمی‌شوند.
  • مراکز عمده فروشی: قیمت مواد شوینده، پاک‌کننده و اقلام خوراکی در مراکز عمده فروشی وان پایین‌تر از مراکز تک‌ فروشی است. برخی فروشگاه‌ها نیز فقط در صورتی قیمت پوشاک و لوازم آرایشی و بهداشتی را ارزان‌تر از تک فروشی حساب می‌کنند که حداقل تعداد مشخصی (مثلا یک جین) از آن‌ها خریداری کنید. چنانچه به‌دنبال کالای برند نیستید، می‌توانید روسری، شال، لباس زیر و جوراب را با قیمت مناسبی در وان بخرید. اکثر عمده فروشان شهر وان در خیابان «زبیده خانم» (Zubeyde Hanım Cd) فعالیت می‌کنند که به موازات خیابان جمهوریت قرار دارد. اجناس مغازه‌های این خیابان قیمت مقطوع ندارند و با چانه‌زدن می‌توانید خرید ارزانی داشته باشید.
  • بازارهای محلی: برای خرید به‌صرفه در وان می‌توانید به بازارهای محلی نظیر «بازار روس‌ها» (Russian Bazaar) در مرکز شهر سر بزنید که در زبان محلی به آن «Rus Pazari» می‌گویند. در این بازار کالاهای غیربرند و ‌ارزان عرضه می‌شود و بیشتر برای ارتباط با مردم محلی مناسب به نظر می‌رسد. از میوه و سبزی تا غذاهای محلی، پوشاک، کیف و کفش، بدلیجات و… در آن به چشم می‌خورد.

نکات سفر زمینی به وان ترکیه

مراحل عبور از مرزهای زمینی ایران به ترکیه

  • بازرسی چمدان‌ها توسط ماموران ایرانی: هنگام خروج از مرز رازی معمولا در صورتی چمدان‌ها بازرسی می‌شوند که میزان بار شما غیرمتعارف باشد. چنانچه فقط وسایل ضروری سفر همراهتان باشد، احتمالا بدون بازرسی از این بخش عبور خواهید کرد. اگر با خودروی شخصی راهی وان هستید، وسیله نقلیه شما در مرز از نظر مواد مخدر و بنزین اضافی بررسی می‌شود.
  • بازرسی پاسپورت و زدن مهر خروج
  • زدن مهر ورود به ترکیه
  • بازرسی چمدان‌ها توسط ماموران ترک: در بخش گمرک ترکیه، کلیه بارها از دستگاه ایکس ری و شخص مسافر از گیت فلزیاب عبور می‌کند. در این بخش به تعداد باکس‌های سیگار (حداکثر سه باکس حاوی ۱۰ بسته در هر پاکت)، حمل مواد مخدر، اقلام اساسی مانند برنج، روغن، قند و چای حساسیت زیادی نشان داده می‌شود و اگر بیشتر از حد قانونی باشد، توقیف خواهد شد. گاهی اوقات، چمدان مسافران به‌صورت دستی مورد بررسی قرار می‌گیرد و حتی امکان بازرسی بدنی وجود دارد. در مورد سفر با خودروی شخصی باید بدانید که ماموران ترک روی بنزین اضافی و سیگار قاچاق حساس هستند و در برخی مواقع، پس از بازرسی چشمی، خودرو را به سالن ایکس ری هدایت می‌کنند.

کنترل گذرنامه در مرز رازی، منبع عکس: گوگل مپ; عکاس: سجاد خدیوی

منبع عکس: گوگل مپ عکاس: سجاد خدیوی

مراحل عبور از مرزهای زمینی ترکیه به ایران

  • بازرسی چمدان‌ها توسط ماموران ترک: هنگام برگشت به ایران معمولا بازرسی خاصی اعم از بازرسی بدنی و بارها انجام نمی‌شود؛ مگر آنکه حجم کالاهای همراه شما بیشتر از حد متعارف باشد. این موضوع درباره سفر با خودروی شخصی نیز صدق می‌کند.
  • بازرسی پاسپورت و زدن مهر خروج
  • زدن مهر ورود به ایران
  • بازرسی چمدان‌ها توسط ماموران ایرانی: در این بخش، کلیه بارها باید از دستگاه ایکس ری عبور کند و در موارد مشکوک یا مشاهده بار غیرمتعارف، آن‌ها به‌صورت دستی بررسی می‌شوند. پس از عبور از این گیت و هنگام خروج از ورودی حیاط گمرگ نیز امکان دارد، مجددا مورد بازرسی قرار بگیرید. حساسیت روی بارها برای خودروهای شخصی نیز وجود دارد و کلیه وسایل به‌دقت بازرسی می‌شوند.

سایر نکات مهم سفر زمینی به وان

  • ترکیه از کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان محسوب می‌شود. در واقع، شهروندان ایرانی، طبق توافق میان ایران و ترکیه می‌توانند بدون نیاز به ویزا به‌مدت ۹۰ روز در شهر وان ترکیه اقامت داشته باشند. به این ترتیب، برای سفر به وان نیازی به ویزا ندارید و فقط در بدو ورود به خاک ترکیه، مهر ورود در پاسپورت ثبت می‌شود.
  • هنگام پارک خودرو در پارکینگ مرز رازی سعی کنید که خودور را در مسیر دوربین‌های مدار بسته بگذارید و لوازم گران‌بهایتان را در آن قرار ندهید.
  • اگر خودروی خود را در پاکینگ مرز رازی پارک کرده‌اید، برای برگشت از شهر وان می‌توانید از پذیرش هتل‌ درخواست کنید که برای شما ون بگیرد. ون، شما را به مرز می‌رساند و مابقی مسیر را با خودروی خود طی خواهید کرد.
  • سفر با خودروی شخصی به وان صرفا در حالتی مقرون‌به‌صرفه است که با ظرفیت کامل سرنشینان انجام شود.
  • محدودیت بار برای سفر به وان ترکیه، ۲۰ کیلوگرم به‌ازای هر مسافر است.
  • ارزش کالاهای همراه مسافران باید حداکثر به ۸۰ دلار برسد و این کالاها نباید ماهیت غیرقانونی، غیرشرعی و تجاری داشته باشند.
  • خروج ارز از طریق مرزهای زمینی، تا سقف ۲,۰۰۰ یورو یا معادل آن مجاز است.
  • در سفر به وان، بخش زیادی از ارزتان را به ‌دلار تهیه کنید. در واقع، نیازی نیست که تمام پول شما به لیر باشد. صرافی‌های متعددی در این شهر مشغول به کار هستند که برای تبدیل ارز می‌توانید به‌سراغ آن‌ها بروید.

پارکینگ مرز رازی، منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: علی کرباسی

منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: علی کرباسی

  • هزینه تورهای وان در فصل زمستان به‌دلیل کاهش تقاضا به حداقل می‌رسد؛ در حالی که، در بهار و تابستان با افزایش سفرها، قیمت‌ها سیر صعودی پیدا می‌کنند.
  • در روزهای اوج گردشگری مانند تعطیلات نوروز، تورهای وان به‌سرعت تکمیل می‌شوند؛ پس، منتظر تورهای لحظه آخری نمانید.
  • وان فقط مقصدی گردشگری برای خرید نیست و طبیعت زیبای آن، به‌خصوص در فصل بهار، شما را برای سفر به این منطقه وسوسه خواهد کرد. 
  • در صورتی که اوایل بهار، اواخر تابستان یا فصول پاییز و زمستان به وان سفر می‌کنید، لباس گرم همراه داشته باشید.
  • در رستوران‌ها و کافه‌ها حتما ابتدا منو و قیمت‌ها را مشاهده کنید؛ سپس، سفارش دهید. برخی رستوران‌ها و کافه‌ها مبالغ زیادی برای غذاها و نوشیدنی‌ها دریافت می‌کنند؛ در حالی که،‌ می‌توانید آن‌ها را در محل دیگری با قیمت بسیار پایین‌تر سفارش دهید؛ همچنین، صورت‌حساب، مبلغ پرداختی و مابقی پول دریافتی را بررسی کنید تا مبلغ اضافه‌تری از شما دریافت نشود.
  • هنگام رزرو هتل یا سوئیت حتما اتاق های آن را از نزدیک ببینید و در صورتی که نظرتان را جلب کرد، اقدام به رزرو کنید.
  • اگر با هدف خرید راهی وان ترکیه هستید، برای دسترسی بهتر به مراکز خرید، رستوران‌ها و کافه‌ها توصیه می‌شود که هتل خود را در اطراف خیابان جمهوریت انتخاب کنید.

گردشگر زن در دریاچه وان ترکیه، منبع عکس: flickr.com، عکاس: Feng We

منبع عکس: flickr.com، عکاس: Feng We

  • با توجه به هزینه بالای سیم کارت در ترکیه توصیه می‌شود، رومینگ همراه اول،‌ ایرانسل یا رایتل در تلفن همراه خود را فعال کنید تا امکان استفاده از خدمات سیم‌کارت نظیر برقراری تماس، ارسال پیامک و دسترسی به اینترنت را داشته باشید.
  • زمانی که با ون‌‌ (ون‌های مستقیم تبریز یا خوی به وان) به مرز می‌رسید، باید همراه با تمام وسایل خود پیاده شوید. از گیت مرزی عبور کنید و در سمت دیگر منتظر ون خود بمانید. از آنجا که اکثر ون‌ها مشابه یکدیگر هستند، حتما شماره پلاک آن را یادداشت کنید تا مشکلی در پیداکردن ون نداشته باشید. فضای بار ون‌ها بسیار محدود است و نمی‌توانید وسایل زیادی همراه خود ببرید.
  • در صورتی که بدون تور گردشگری راهی وان هستید، حتما بیمه مسافرتی تهیه کنید که هزینه‌های درمانی و پزشکی فوری را در صورت بروز حادثه یا بیماری، خدمات حقوقی، خسارت‌های مالی نظیر مفقودشدن مدارک شناسایی، چمدان، بار و… پوشش می‌دهد.
  • بخش زیادی از سفر به وان شامل پیاده‌روی و بازدید از مراکز خرید است، برای جلوگیری از خستگی پاها و داشتن سفری راحت، یک جفت کفش راحتی همراه داشته باشید.
  • با توجه به اینکه سفر به وان، از طریق زمینی امکان‌پذیر است و بخش زیادی از آن در ون،‌ خودرو یا اتوبوس سپری می‌شود، بالش گردنی با خود ببرید.

قلعه وان روی تپه، منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: Mert Akin insel

منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: Mert Akin insel

تاکنون تجربه سفر زمینی به وان داشته‌اید؟ از کدام مسیر و با چه وسیله‌ نقلیه‌ای به این مسافرت رفته‌اید؟ حتما دیدگاه و تجربه ارزشمند خود را با همراهان کجارو در میان بگذارید.

منبع عکس کاور: goodfon.com، عکاس: Alonso-brosmann

پرسش‌های متداول

هزینه سفر زمینی به وان ترکیه ۱۴۰۳ چقدر است؟

تور چهار روزه تهران-وان از چهار تا ۸٫۵ میلیون تومان و سفر زمینی چهار روزه با خودروی شخصی بیش از ۱۱٫۵ میلیون تومان است. هزینه سفر با قطار، هواپیما و اتوبوس تا تبریز، ارومیه یا خوی و از آنجا تا وان بسته به مبدا شما تغییر می‌کند. 

مدارک لازم برای سفر زمینی به وان ترکیه چیست؟

برای سفر زمینی به وان ترکیه فقط نیاز به پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار و پرداخت عوارض خروج از کشور دارید. برای سفر با خودروی شخصی باید برگه کاپوتاژ، گواهینامه رانندگی بین‌المللی، گواهینامه مالکیت رانندگی خودرو، دفترچه عبور گمرکی، پلاک بین‌المللی و بیمه بین‌المللی خودرو را نیز همراه داشته باشید.

[ad_2]

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا